Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er et fantastisk røverkøb til prisen. Intet mindre. Jeg har ikke tidligere haft fornøjelsen af at gå ombord i disse italienske vine fra vinproducenten Cantine Risveglio. En familieejet vingård, som med sine 150 hektar vinmarker er med til at redefinere vinproduktionen fra Apulien. 72100 – ja, hvad er nu det tænkte jeg ved første øjekast..? Det er såmænd postnummeret på denne skønne italienske vingård. Cantine Risveglio’s vinmarker består af druerne Negroamaro og Malvasia, skønt beliggende i Apulien – selve hælen i støvlelandet Italien.

Apulien er kendt for sin frugtbarhed og frembringer mange frugtrige og kraftfulde vine til favorable priser. Favorable priser, idet Apulien takket være de gunstige vækstbetingelser, får et langt større udbytte end andre vinproducerende regioner. Vinproduktionen i Apulien er blandt verdens 7-8 største.

Frugtrig nektarbombe

Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er en skøn harmonisk rødvin, som de fleste danskere vil kunne forfalde til. Man er ikke i tvivl om, at vi her har at gøre med en særdeles frugtrig rødvin, saftig og indbydende. Viskosisteten i Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er utrolig flot og kærtegner længe siderne i rødvinsglasset, inden de smukke fede gardiner langsomt når bunden af glasset.

Kendetegnende for en høj viskosistet i en rødvin er kombinationen af en høj alkoholprocent og sukkerindholdet. Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er en utrolig sød, frugtig og saftig nektarbombe, som virkelig beriger dine smagsløg. Alkoholprocenten ligger på de 13,5% og er med til at gøre vinen let tilgængelig til trods for dens kraft og fylde. Risveglio 72100 Negroamaro 2012 kan nydes til sommerens lette grillretter, pastaretter, eller som et hyggeligt glas under terrassevarmeren på terrassen.

Ren urkraft og tæmmet råstyrke

Risveglio 72100 Negroamaro 2012 består 100% af druen Negroamaro. En skøn italiensk drue, som på italiensk betyder “sort-aromatisk”. Den har en intensitet, kraft og fylde, som hører urtiden til. Takket være de 100 år gamle vinstokke på familien Cantine Risveglio’s vinmarker, tilfører Negroamaro 72100 en fantastisk kulør, saft og sødme. Den er voluminøs, men samtidig harmonisk og i skøn balance. En rødvin, som er let at gå ombord i takket være en dygtig producent, der formår at tæmme råstyrken i Negroamaro druen.

Let drikkelig all-rounder

Den flotte rubinrøde farve, som Negroamaro har frembragt i Risveglio 72100 Negroamaro 2012, er en sand fryd for øjet. Dens tanniner sidder lige i skabet – bløde og lette og med en skøn, lang eftersmag. Denne rødvin er fra høståret 2012, og er drikkeklar nu og de næste 2-3 år frem. Risveglio 72100 Negroamaro 2012 har kort nydt godt af en lagring på egetræsfade, og efterfølgende 6-9 mdr. i ståltanke. Den korte lagring på egetræsfade sikrer diskrete, afbalancerede tanniner og gør dermed denne rødvin til en skøn, let drikkelig all-rounder.

En all-rounder, som overrasker sansemæssigt. Det er en skøn fornøjelse at nyde denne rødvin. Man får fuld valuta for pengene, takket være dens frugtrige sødme, volumen og ikke mindst de florale dufte, som langsomt, men bevidst og målrettet strømmer op af glasset.

Risveglio 72100 Negroamaro 2012Samlet bedømmelse:

Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er ganske enkelt et fund til prisen. Det er meget sjældent, at man får lov til at nyde en rødvin i denne kaliber til en pris på kun 79,00 kr. ved køb af 6 flasker.

Risveglio 72100 Negroamaro 2012 er ganske enkelt ren urkraft fra Syditalien, som forener både fylde, kraft, saft og smag og viser vejen for de skønne syditalienske vine, som virkelig har et uforløst potentiale foran sig.

Takket være dens lette, ukomplicerede og harmoniske struktur, er denne rødvin et pletskud for familien Danmark.

Den anmeldte rødvin er fra andrupvin.dk, som bl.a. forhandler Risveglio 72100.

Du kan købe Risveglio 72100 Negroamaro 2012 her

Det vigtigste om vinen:

Alkolholprocent: 13,5%
Land: Italien, Brindisi i Apulien
Vinhus: Nativ Slr, www.winenativ.it
Drue: 100% Negroamaro på 100 år gamle stokke
Årgang: 2012
Lagring: 6-9 mdr. på stålfade og kort fadlagring på egetræsfade
Serveringstemperatur: 16-18° C
Anvendelse: Lette kødretter, grill- og pastaretter
Modning: Kan nydes nu eller ligge i op til 3-5 år fra høståret
Pris: Kr. 129,95 pr. stk. / køb 6 flasker for 79,00 pr. stk. hos andrupvin.dk

Du kan købe Risveglio 72100 Negroamaro 2012 her


DET MED SMÅT

Jeg bliver ikke betalt af de virksomheder, som bliver nævnt i mine anmeldelser. Mine holdninger og konklusioner, er udelukkende baseret på mine egne daglige oplevelser med produkterne. Jeg udvælger, udfra egne personlige kriterier, hvilke produkter jeg ønsker at teste og anmelde. Jeg har ingen økonomiske interesser i evt. salg af de testede produkter igennem affliate links og andre aftaler og forholder mig konstruktivt og kritisk til de testede produkter. Ind i mellem modtager jeg et produkt, som det står mig frit for at anmelde og komme med min helt egen holdning. “Det gode liv” er min blog i fritiden og kører udelukkende på frivillig basis og egne midler.