Syltede rødløg er et hit i hjemmet. Denne simple, men yderst anvendelige og velsmagende opskrift på syltede rødløg, slår benene væk under de fleste.

Syltede rødløg er en perfekt smagsforstærker til en hjemmelavet burger, som topping til sandwichen til skovturen eller som lækkert tilbehør i selskab med pulled pork eller kebab.

Syltede rødløg er noget af det mest simple du kan tilberede i et køkken og anvendelsesmulighederne er uendelige.

Hvis du ønsker dine syltede rødløg helt sprøde, skal de blot laves et par timer før servering. Når de først kommer i lagen og i køleskabet, bliver de mere lyserøde og lidt bløde i det som så mange andre syltede grøntsager, men det bliver de bestemt ikke ringere af.

Antal personer: 8-10
Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

4-5 rødløg
5 dl. lagereddike
1 dl. sukker
1 tsk. peberkorn
Evt. lidt tørret eller frisk chili

Fremgangsmåde:

Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i et glas med patentlåg, som du forinden har skoldet. Pas på, at glasset ikke springer ved skoldningen. Du kan hælde varmt vand fra vandhanen i først, så glasset bliver tempereret.

Tag en lille gryde og hæld eddiken i. Tilsæt sukker og peberkorn – evt. lidt chili og bring det hele i kog i et par minutter.

Hæld eddikelagen over løgene i glasset og lad det køle lidt af, inden låget lukket og sættes i køleskabet.

De syltede rødløg kan sagtens holde sig i min. 2-3 uger i køleskabet, hvis de da ikke når at blive spist inden.

Serveringsforslag:

Syltede rødløg smager fortrinligt som tilbehør til en lækker, hjemmelavet burger med aioli, en sandwich, pulled pork, kebab eller som topping til en skøn salat.

Syltede rødløg