Tzatziki er sådan en yndet spise hjemme hos os, idet tzatziki går i spænd med så mange forskellige retter og i sin enkelhed, er en perfekt erstatning for den traditionelle danske sovsekultur.

Tzatziki er en spise, som man forbinder med Grækenland og det charmerende græske køkken, men er i dag meget udbredt og finder anvendelse i mange af de omkringliggende lande i Middelhavet.

Tzatziki går godt som tilbehør til mange kødretter, men er også fantastisk som en velsmagende dyppelse til et godt stykke friskbagt brød. Tzatziki kan laves dagen i forvejen, og vinder faktisk kun ved at få et døgns tid i køleskabet, da smagen fra hvidløg, olivenolien, salt, peber og agurken når at komme helt ud i enderne af den græske yoghurt.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

0,4 ltr. græsk yoghurt 10%
1½-2 fed hvidløg
1 agurk
1 spsk. god olivenolie
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Den græske youhurt blandes godt med presset hvidløg. peber og olie. Yoghurten sættes på køl i mindst 30 min., men gerne længere og kan tilberedes dagen i forvejen.

Agurken skylles godt og rives på et groft rivejern. Hældes op i en sigte og drysses med en lille smule salt, så vandet kan løbe fra. Den friskrevne agurk må gerne stå i sigten i et par timer, men man kan også sagtens tage den friskrevne agurk og vride den fri for væde i et viskestykke.

Den vredne agurk blandes nu i yoghurt blandingen og smages til med salt.

Serveringsforslag:

Tzatziki kan serveres til en lang række spændende retter eller blot nydes i selskab med et godt stykke brød. Tzatziki kan med stor succes serveres til fyldt svinemørbrad i bacon eller til de sunde paleo frikadeller.

Tzatziki